ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2009-2010 - Szeptember

Csoportgyőztesként jutottak tovább az U17-esek


Szerdán befejeződött a hazai rendezésű U17-es Eb-selejtezőtorna. A mieink Szlovákiával mérkőztek meg Tatán, s Vass Patrik utolsó percben szerzett góljával 1:0-ra nyertek, ami azt jelenti, hogy válogatottunk csoportelsőként, két győzelemmel és egy döntetlennel veretlenül jutott tovább a jövő tavaszi elitkörbe.

Zsivoczky Gyula szövetségi edző Abu Attila - Poór Patrik, Tóth Ferenc, Tar Zsolt, Bodó Norbert - Földes Milán (Szolga Máté a 62. percben, Kállai István (Kapacina Valér a 74. percben), Nagy Gergő, Vass Patrik - Serfőző Bence, Erdélyi László (Károly Bálint az 51. percben) összeállításban szerepeltette a csapatot.

0 hozzászólás

Tovább bővült a ZTE Labdarúgó Akadémia honlapja


Tovább bővült a ZTE Labdarúgó Akadémia honlapja, a www.zteakademia.hu. Igyekszünk maximálisan kiszolgálni olvasóinkat, ezért ezentúl minden eseményről beszámolunk weboldalainkon.
Felkerült az akadémiai csapat névsora, valamint az iskolai órarend is.

Holnap az U16-os és az U18-as csapataink szomszédvári rangadót játszanak, ugyanis a szombathelyi Illés-Akadémia korosztályos együtteseit fogadjuk. Természetesen ezekről a találkozókról is olvashatnak majd beszámolót, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Edzőmeccsek a szünetben


A szombati Diósgyőr elleni mérkőzésünk után - a válogatott VB selejtezői miatt - 2 hét szünet következik a bajnokságban.

Csapatunk a szünetben sem marad mérkőzések nélkül, október 7-én szerdán, 17:30-tól az SVSE-GYSEV csapatát fogadjuk a ZTE Arénában, október 9-én, 18 órakor a Koplárovics Bélát és Sebők Józsefet is foglalkoztató Nafta Lendva érkezik az Arénába, míg október 14-én, szerdán 16 órától Körmenden játszunk a helyi NBIII-as csapat ellen.

7 hozzászólás

Pécsi MFC - ZTE FC 0:1


Csapatunk ma este a Magyar Kupa 4. fordulójában Pécsre látogatott, ahol ki-ki mérkőzést vívtunk a házigazdákkal a legjobb 16 közé jutásért.
Ellenfelünk rutinos, NBI-et is megjárt játékosokból áll, akik minél előbb szeretnének visszajutni az első vonalba, így nem igérkezett könnyűnek az összecsapás.

Csank János két helyen változtatott a Kecskemét elleni győztes csapaton, Barna és Pavicevic is kezdőként kapott lehetőséget.

19 hozzászólás

Schultz Levente: - Nagyon fontos győzelmet sikerült aratnunk


Schultz Levente először volt kezdő a bajnokságban csapatunk. A középpályás meggyőző játékkal rukkolt elő, tehát elképzelhető, hogy Csank János továbbiakban is helyet ad neki az együttesben.
- Az első félidőben mindkét csapat visszafogottan játszott, inkább a biztosra törekedtünk mi is és az ellenfél is - kezdte Schultz. - Nekünk volt több lehetőségünk, de sajnos sokáig nem sikerült gólra váltani őket. Nagyon fontosnak tartom, hogy vesztett állásból szereztük meg a győzelmet.

25 hozzászólás

Dézsi Attila: - Ma visszaérkezik Prince Rajcomar


- Az MLSZ telefonon értesített bennünket az UEFA állásfoglalásáról, ami szerint a labdarúgó leigazolható és játékengedéllyel is rendelkezhet - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila a Rajcomar-ügyről.
- Írásban ugyan még nem kaptunk hivatalos papírt, de a nemzetközi átigazolást (ún.: TMS) is elindítottuk és elvileg minden renben van vele.
A támadó egyébként ma érkezik vissza Zalaegerszegre, holnap reggel pedig már edz, és a hét végére, - reméljük - már játékengedéllyel is rendelkezik, s játszhat is, persze a szakmai vezetés döntésétől függően.

5 hozzászólás

Ma 18 órától Pécsi MFC - ZTE FC az MK-ban


A Magyar Kupa következő fordulójából a Sport TV választása a Pécs - ZTE FC mérkőzésre esett, így annak időpontja is megváltozott. A találkozót ma 18 órától játsszuk a Mecsekalján.

Az MLSZ az egyik legtapasztaltabb játékvezetőt, Solymosi Pétert jelölte a keddi mérkőzés levezetésére. Két asszisztense Gyürüsi Gábor és Mohos Milán lesz. A mérkőzés játékvezető ellenőre Sóthy András.

Szurkoljunk minél többen a helyszínen és a képernyők előtt, hogy csapatunk eredményesen vegye az akadályt.
Hajrá ZTE!

2 hozzászólás

Csank János: - Sikerült kihúznunk az NBII legjobb csapatát


- Az őszünket tükrözi az Magyar Kupa is: sikerült kihúznunk az NBII legjobb csapatát - vezette fel a ma esti meccset Csank János.
- Szinte valamennyi játékosuk futballozott az élvonalban, és most egy meccsen kell kiharcolnunk otthonukban a továbblépést. Pavicevic főszereplő volt a Kecskemét ellen, pedig még mindig nem teljesen gyógyult meg. A derekával vannak problémái, és ha az ősszel lesz egy kis szabadidőnk, egyből komoly orvosi vizsgálaton fog átesni. Egy ilyen nagy testet nem egyszerű mozgatni, éppen ezért szeretnénk tudni, mi a problémája. Barna Zsolt pályára küldése is bejött. Az ő példája mutatja, hogy mindenki előtt nyitva áll az ajtó, csupán bátran és alázattal kell futballozni.

0 hozzászólás

Horváth II András: - A csapat továbbjutása a legfontosabb


Nyáron a ZTE-től került Baranyába Horváth II András, aki a találkozóról szólva nem az egyéni ambícióit helyezte előtérbe.
- Ebből a szempontból lényegtelen, honnan kerültem a Stadion utcába – vélekedett a labdarúgó. - Meggyőződésem, a zalaiak is nagyon komolyan veszik majd az összecsapást. Rólunk ugyanezt csak azért nem mondom, mert ez szinte természetes számunkra. Hiszen egy NBII-es élcsapat számára mindig jó erőfelmérő, ha megtudják, hogyan is állnak. Mert egy alsóbb osztályú együttes sikerére többen is felkapják a fejüket, annak hírértéke van.

0 hozzászólás

Bán István: - Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk


- Az első félidőben megnyert mérkőzést tettünk izgalmassá a másodikban - értékelt Bán István, a ZTE FC II vezetőedzője. - De így is teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, gratulálok a srácoknak!

- Egy küzdelmes mérkőzésen végre sikerült megszereztük az első idei győzelmünket - fogalmazott a vezető gólunk szerzője, Dóczi Krisztián. - Gratulálok a csapatnak!

2 hozzászólás

Kaposvölgye VSC - ZTE FC II 1:2


Második csapatunk ma Nagyberkiben lépett pályára a Kaposvölgye együttese ellen. Mindkét félnek szüksége volt a pontokra és ennek tükrében kezdték a találkozót.
Az első pillanatoktól mi támadtunk, amit a 8. percben siker koronázott, Dóczi révén megszereztük a vezetést. Ezt követően továbbra is fölényben voltunk és a félidő közepén Petneházi révén újabb gólt szereztünk. Az eredmény nem változott a szünetig, így kétgólos előnnyel vonultunk a pihenőre.

0 hozzászólás

Utánpótlás csapataink egy kivétellel pontot szereztek


Ez a hétvége kedvezett utánpótlás csapatainknak, hiszen az U19-esek kivételével mindegyik együttesünk pontot vagy pontokat szerzett. Bővebben a mérkőzésekről a www.zteakademia.hu honlapon olvashatnak.

Eredmények:
ZTE U12 - Tapolcai Honvéd VSE 7:1 (3:1)
Rákóczi Ö.L.U.E. - ZTE U13 1:3 (1:2)
ZTE U14 - Tapolcai Honvéd VSE 5:0 (1:0)
Rákóczi Ö.L.U.E. - ZTE U15 0:0
Sasfészek FC - ZTE U16 1:1 (0:0)
ZTE U17 - Vasas 3:3 (1:2)
Sasfészek FC - ZTE U18 0:1 (0:1)
ZTE U19 - Vasas 1:4 (1:3)

1 hozzászólás

Csank János: - Végre több gólt lőttünk, mint kaptunk


- Túlságosan tartottunk a mérkőzéstől, a játékosaim nem igazán mertek futballozni, nem csináltuk meg a szokott elmozgásokat sem - értékelt Csank János.
- Eleinte hoztuk a szokásos formánkat, vagyis kihagytuk a helyzeteket, amit a vendégek kontrából elért találata még meg is spékelt. A bekapott gól után volt tartása a csapatnak, nem roppantunk össze. Az is nagy küzdőszellemről ad tanubizonyságot, hogy sikerült fordítanunk.

34 hozzászólás

ZTE FC - Kecskemét 3:2


Csapatunk a Soproni Liga 9. forduljában hazai környezetben fogadta a Kecskemét együttesét.

Az első félidőben érződött a srácokon a győzelmi kényszer, emiatt kissé görcsösen futballoztunk, nem alakult ki folyamatos játék és egy kapu előtti tüzijátékot leszámítva nem igazán jelentettük veszélyt ellenfelünkre.
A szünet után aztán egy gyors kontrából vezetést szereztek a vendégek, amire Csank mester átszervezéssel reagált, ami eredményesnek bizonyult, hiszen a hórihorgas Pavicevic és a mozgékony Barna nyerőemberek lettek az estén.

8 hozzászólás

Csank János: - A védelmünknek nagyon figyelnie kell


- Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Kecskemét jó csapat, rajtunk pedig idehaza győzelmi kényszer van - vezette fel az esti mérkőzést Csank János.
- Remélem, hogy megfelelő teljesítmény mellett nem következnek be azok a hibák elöl és hátul, melyek az elmúlt fodulók során előfordultak, és amelyek miatt sok pontot hullajtottunk el. A Kecskemét jól kontrázik, ráadásul rendelkezik olyan játékosokkal, akik képesek a váratlan megoldásokra. Éppen ezért a védelmünknek nagyon figyelnie kell és komoly mezőnymunka is szükséges lesz, hiszen kellemetlen ellenfél érkezik hozzánk, amely kellően türelmes is ahhoz, hogy egyszer csak villanjon.

17 hozzászólás

Tomislav Sivic: - A ZTE ellen egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk


A KTE kijutni látszik a szezon eleji hullámvölgyből, a Honvéd pályán aratott siker után Szombathelyen is szereztek egy pontot.

- A szerdai Ligakupa-mérkőzésen azon versenyeztünk, hogy ki tud több luftot rúgni - nyilatkozta Tomislav Sivic. - Előfordult ez máskor is, a hétvégén mégis nyertünk, ebben bízom most is. A Zalaegerszeg ellen egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, mert a zalaiak az utolsó néhány mérkőzésükön nagyon jól játszottak. Bízunk benne, hogy csapat játékosait is feltüzeli a gondolat, hogy jövő héten végre hazai pályán léphetnek pályára.

1 hozzászólás

Prince Rajcomar elviekben már a ZTE FC-é


Elvi egyezség született a ZTE FC és a holland Prince Rajcomar között a játékos leigazolásáról.
- Tegnap, miután az orvosi vizsgálaton is megfelelt a 24 esztendős támadó, megegyeztünk vele a leigazolásáról - tájékoztatott Nagy Ferenc elnök.
- A szabályok szerint szabadon igazolható játékosról van szó, a honi szövetség mégis kérte, hogy az UEFA-tól is érkezzen erre vonatkozó megerősítés. Az állásfoglalásra azért van szükség, mivel az átigazolási szezon már augusztus 31-én lejárt, s Rajcomar jóval ez után érkezett.

4 hozzászólás

Magasföldi József: - Hamarosan megkezdjük a felzárkózást


- Minden mérkőzésünkön rengeteg helyzetet alakítunk ki, de sajnos ezek döntő része kimarad - mondta a csapat jelenlegi helyzetéről Magasföldi József, aki a hétközi fehérvári meccsen az egyenlítő gólunkat szerezte.
- Nekem is pontosabbnak kellett volna lennem és akkor például a Kaposvár elleni találkozó is másként alakul. A bajnokesélyesnek is kikiáltott Videoton otthonában kétszer is bebizonyítottuk, hogy több van bennünk, sőt a Győr ellen is jeleztük, komolyan kell velünk számolni. Remélem, hogy a Kecskemét ellen is ezt az arcunkat mutatjuk, és akkor a lefújást követően együtt ünnepelhetünk fantasztikus közönségünkkel, valamint megkezdjük a felzárkózást az élmezőnyhöz.

6 hozzászólás

U17-es Eb-selejtező, Károly Bálint ismét a keretben


Pénteken Tatán és Telkiben megkezdődnek az U17-es Eb-selejtezők 11. csoportjának küzdelmei, az MLSZ világszínvonalú edzőcentruma most mutatkozik majd be hivatalos UEFA-helyszínként. A Zsivoczky Gyula szövetségi edző által irányított válogatottunk pénteken Albánia, vasárnap Luxemburg, a jövő szerdán pedig Szlovákia korosztályos együttesével mérkőzik meg, a csoport első két helyezettje jut tovább a jövő tavaszi elitkörbe.

0 hozzászólás

Csank János: - Egyértelműen a hasznunkra válna Rajcomar


- Prince képzett játékos, látszik, hogy Hollandiában nőtt fel, ott, ahol alaposan rámennek a technikára - nyilatkozta a támadóról Csank János.
- Belemegy az összjátékokba, jó fizikai állapotnak örvend, nem gyenge, jó a termete, egyértelműen a hasznunkra válna. Szükségünk van rá, innentől kezdve jöhet a papírmunka és az egyéb teendők, de ez már nem az én asztalom. Csatárposzton vannak gondjaink, a kisebb sérülések, eltiltások miatt eleve kellett igazolnunk egy csatárt, bízunk benne, hogy a játékos már most csatlakozni tud hozzánk.

3 hozzászólás

Rajcomar sorsa csütörtökön dőlhet el


- Leghamarabb csütörtökön születhet döntés a támadó ügyében - vázolta a tényeket Nagy Ferenc elnök.
- A legfontosabb kérdés ugyanis az, hogy milyen feltételek mellett igazolhatjuk le a holland labdarúgót, s ez még néhány fontos egyeztetést igényel.

- Financiális problémák akadtak legutóbbi klubomnál, az izlandi KR Rejkjaviknál és úgy gondoltam, hogy inkább felbontom még az augusztus 31-ei átigazolási időszak előtt a szerződésem, hogy később legyen esélyem új csapatot találni - nyilatkozta a támadó. - Egyébként jól érzem magam Zalaegerszegen, tetszik a város, remek labdarúgók közé kerültem.

6 hozzászólás

Pécs - ZTE FC kupamérkőzés új időpontban


A Magyar Kupa következő fordulójából a Sport TV választása a Pécs - ZTE FC mérkőzésre esett, így annak időpontja is megváltozott.

A találkozót jövő kedden, szeptember 29-én 18 órától játsszuk a Mecsekalján.
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Videoton FC - ZTE FC 1:1


Csapatunk ma délután a bajnoki listavezető Fehérvár együtteséhez látogatott a Ligakupa 6. fordulójában.
A holland próbajátékoson, Rajcomaron kívűl a fiatalok közül Barna Zsolt kapott lehetőséget a bizonyításra Csank Jánostól, aki nem okozott csalódást.

Langyos iramban indult a mérkőzés, csupán 1-1 lövés veszélyeztette mindkét kaput. A félidő hajrájában aztán megszerezték a vezetést a hazaiak. A szünetben Csank mester alaposan felrázta a srácokat, akik alig hogy kijöttek a második játékrészre, Magasföldi révén egyből egyenlítettek.

19 hozzászólás

Károly Bálint az U17-es válogatott keretében


Az U17-es Eb-selejtezők során a 11. csoport küzdelmeit péntek és a jövő szerda között Tatán, valamint Telkiben rendezik meg - a szövetség világszínvonalú edzőcentruma most mutatkozik majd be hivatalos UEFA-helyszínként. A csoportban a mieink mellett Luxemburg, Szlovákia és Albánia szerepel.
A Zsivoczky Gyula által irányított együttes - Károly Bálinttal a soraiban - hétfőn költözött be a telki edzőközpontba, s a torna kezdetéig ott is készül. A mieink pénteken 17:30-kor Albániával, vasárnap 14:30-kor Luxemburggal, szerdán 17:30-kor pedig Szlovákiával mérkőznek meg. Első és harmadik meccsüket Telkiben, míg a másodikat Tatán vívják.

7 hozzászólás

Bemutatjuk Prince Rajcomart


Prince Rajcomar 1985. április 25-én született Maastricht-ben, legutóbb az izlandi KR Reykjavík együttesét erősítette.

2002-ben mutatkozott be a holland első osztályban a Fortuna Sittard csapatában, 50 mérkőzésen 8 gólt szerzett. Ezután megfordult még az FC Utrecht-ben és a Den Bosch-ban is. 2007-ben Izlandra szerződött a Breiðablik-hoz, majd idén az KR Reykjavík-hoz.
Rajcomar tagja volt a 2005-ös VB-n résztvevő holland utánpótlás válogatott keretének.

92 hozzászólás

Holnap Székesfehérváron lépünk pályára a Ligakupában


A Videoton pénteki televíziós bajnoki mérkőzése miatt egy nappal korábban, vagyis holnap 18 órakor lépünk pályára a Ligakupa 6. fordulójában Székesfehérváron.

A mérkőzésen az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó játékosok mellett egy Hollandiából érkezett, 24 éves támadó is pályára léphet. Prince Rajcomar szerződése lejárt utolsó klubjánál, így szabadon igazolható, ez ügyben később születik döntés.

1 hozzászólás

ZTE FC II - Szigetszentmiklós 0:1


Második csapatunk ma délután a Szigetszentmiklósi TK együttesét fogadta a soron következő bajnoki mérkőzésén.
Ezúttal csupán Petneházi és a sérüléséből felépült Sluka játszott vissza az első keretből, így főként fiatalokkal vágtunk neki a meccsnek.

Jól is kezdtünk, már az 5. percben kialakítottunk egy nagy helyzetet, ám Petneházi a kapu fölé emelt. Ezt követően kissé leült a találkozó, de a hajrában ismét előttünk adódott egy óriási lehetőség, ám Petneházi ziccerben a bal sarok mellé lőtt.

5 hozzászólás

Ma 16 órától a Szigetszentmiklósi TK látogat az Arénába


Vasárnap ismét hazai környezetben játszik NBII-es csapatunk, ezúttal a sok rutinos futballistát és két ex-egerszegit (Bozsik, Majoros) is felvonultató Szigetszentmiklós együttese látogat a ZTE-Arénába.

Szurkoljunk minél többen a helyszínen fiataljainknak, hogy megszerezzék az első győzelmüket a Nyugati-csoport küzdelmeiben.

A meccsre 16 órás kezdettel a ZTE-Arénában kerül sor, a jegyek 800,- és 500,-Ft-ba kerülnek, büfé üzemelni fog.

0 hozzászólás

Csank János: - A sok hiányzó ellenére győzhettünk volna


- Épülő, alakuló csapatunkkal megtörténhet, hogy nem nyer meg egy olyan mérkőzést, amelyen több helyzetet alakít ki, mint az ellenél - nyilatkozta a lefújást követően Pintér Attila. - A futball örök törvénye, hogy az ilyen szituáció megbosszulja magát.

- A mi részünkről nehéznek igérkezett a mérkőzés, ami be is igazolódott. Pszichésen nehéz helyzetben vagyunk, hiszen 4 meghatározó játékosunk nem játszhatott, ennek ellenére nyerhettünk volna - értékelt Csank János.

14 hozzászólás

Győri ETO FC - ZTE FC 1:1


Csapatunk a Soproni Liga 8. fordulójának nyitányán Győrbe látogatott, ami a hazaiak remek sorozata és kerete miatt sem igérkezett könnyű falatnak.

Csank János és Pintér Attila is remekül megszervezte a védelmet, így alig akadt helyzet az első félidőben, többnyire mezőnyjáték folyt a pályán.
A szünet után már valamivel több kockázatot vállaltak a hazaiak, védelmünk azonban Bogunovic-csal és Miljatovic-csal az élen jól állta a nyomást. A játékrész közepén aztán egy jó meglátást követően vezetést szereztünk Szalai révén, amit sajnos Horváth kiállítása után 10 emberrel nem tudtunk megőrizni, így meg kellett elégednünk az 1 ponttal.

21 hozzászólás

Pécsre látogatunk a Magyar Kupa 4. fordulójában


Pénteken az MLSZ székházában kisorsolták a Magyar Kupa negyedik fordulójának párosításait. Ebben a körben már a kupacsapatok, azaz a DVSC-TEVA, az Újpest, a Haladás és a Budapest Honvéd is pályára lép. A továbbjutás továbbra is egy mérkőzésen dől el, a hivatalos játéknap szeptember 30, szerda, a mérkőzések 15 órakor kezdődnek.

Együttesünk a ZTE II-t búcsúztató Pécsi MFC otthonába látogat, ahol revansot vehetünk a vereségért.

27 hozzászólás

Csank János: - Stabil teljesítményt kell nyújtanunk


- Pontot, pontokat kellene szereznünk a Győr ellen, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz - nyilatkozta Csank János.
- Elől hatékonyabbnak és határozottabbnak kell lennünk, sokkal nagyobb százalékban kell kihasználnunk a kialakított helyzeteket, hátul pedig kevésbé kellene gólképesen futballoznunk. A játékunk összességével eddig nem volt gond, de rendre voltak olyan periódusaink a meccseinken, amelyeken olyan gyerekes hibákat követtünk el, amiket ellenfeleink könyörtelenül kihasználtak.

6 hozzászólás

Pintér Attila: - Tiszta, higgadt fejjel kell játszanunk


- Folyamatosan szeretnénk jó eredményeket elérni, és a Haladás elleni győzelmünk akkor lesz igazán értékes, ha itthon tartjuk a 3 pontot - vezette fel a Győr - ZTE mérkőzést Pintér Attila.
- Mindent elkövetünk majd, hogy ez sikerüljön, de tudjuk, hogy egy olyan ZTE lesz az ellenfelünk, amelyet szintén jó légiósok alkotnak. Jobban kell akarnunk a győzelmet, tiszta, higgadt fejjel kell megoldanunk a feladatunkat. Nagy szükségünk lesz ismét szurkolótáborunk segítségére, mert eredményeket csak együtt tudunk elérni. Nekünk az a dolgunk, hogy örömet szerezzünk nekik, ők meg hatalmasat tudnak segíteni a csapatnak, ha a szurkolásukkal átsegítenek minket a holtpontokon.

1 hozzászólás

Kapustoborzó szeptember 28-án a stadionban


Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!
Szeretnétek Vlaszák Géza nyomdokaiba lépni? Kifutni a ZTE-Aréna gyepszőnyegére? Most itt a lehetőség!

A ZTE FC Zrt. az 1997-98-99-es születésű fiúk részére 2009. szeptember 28-án kapustoborzót szervez. A képességfelmérést és a kiválasztást követően lehetőségetek nyílik arra, hogy a ZTE FC igazolt labdarúgói lehettek!

Jelentkezni Kostorják Zsoltnál lehet, a 06-20-2097-889-es telefonszámon vagy a kosti77@gmail.com e-mail címen.

3 hozzászólás

ZTE FC II - Pécsi MFC 1:5


Az NBI-es álmokat szövögető Pécs látogatott ma a ZTE Arénába, ahol NBII-es csapatunkkal találkozott MK mérkőzésen.
A Pécs a múlt szombati bajnoki összeállításához képest 4 helyen egyezett csak a mai kezdővel, így papíron legalábbis nagyobb volt az esélyünk egy jó eredmény elérésére. A 18. percben ehhez képest már 0:2-t mutatott az eredményjelző, két nagy védelmi hiba után büntetett a Pécs. Sajnos az első félidőben mindössze egy helyzetig jutottunk, Hadar hagyta ki.

10 hozzászólás

Hévíz - ZTE FC képekben


Tegnap egy jól felkészített Hévíz otthonában, helyenként szép és látványos játékkal győztünk és jutottunk be a Magyar Kupában a 32 csapat közé.

Az alábbiakban a sikerrel vett találkozóról láthatnak képeket! Kellemes böngészést kívánunk, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Ma 15:30-tól ZTE II - Pécs a Magyar Kupában


Ma 15:30-as kezdettel második csapatunk is pályára lép a Magyar Kupában, a Pécsi MFC együttesét fogadjuk a ZTE-Arénában.

Fiataljaink nagyon elszántak, szeretnének meglepetést okozni és továbbjutni, ám ezúttal csak magukra számíthatnak, hiszen az első keretből a tegnapi meccs miatt nem érkeznek visszajátszók.
Kereki Zoltán és Bán István tanítványai mindent megtesznek a bravúr érdekében, hajrá ZTE!

3 hozzászólás

Csank János: - Lassan találtunk magunkra


- Az utolsó tíz percben felőrölt bennünket ZTE, s ezzel vált egyértelművé, hogy a jobb csapat megy tovább - értékelt Glázer Róbert.

- Lassan indult számunkra a találkozó, a Hévíz pedig sokáig jól tömörült - nyilatkozta a lefújást követően Csank János. - A végén aztán megtaláltuk a góllövő cipőnket és magabiztos győzelmet arattunk.

0 hozzászólás

Képernyőn a Honvéd - ZTE és a ZTE - Vasas


A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette a Soproni Liga 9-15. fordulójának pontos órarendjét. A 9. és a 11. körben öt, míg a 10., a 12., a 13., a 14., és a 15. fordulóban négy-négy találkozó kerül képernyőre.

Csapatunkat a 12. fordulóban a Honvéd ellen és a 14. fordulóban a Vasas ellen láthatjuk a televízióban.

ZTE FC mérkőzései a 9-15. fordulóban:
október 3. 15:00 DVTK - ZTE FC
október 17. 18:00 ZTE FC - Lombard Pápa
október 24. 19:00 Honvéd - ZTE FC
október 31. 17:00 ZTE FC - Haladás
november 7. 15:00 ZTE FC - Vasas
november 14. 16:00 Nyíregyháza - ZTE FC

5 hozzászólás

Hévíz - ZTE FC 0:3


Csapatunknak nem volt egyszerű dolga az NBII-es házigazdák ellen, Glázer Róbert együttese nagyon fegyelmezetten futballozott. Az első félidőből csupán Kamber kapufáját említhetjük meg, amire rögtön a szünet után válaszolhattak volna a hazaiak, ám kimaradt a ziccer.
A második játékrész hajrájára azonban kijött az osztálykülönbség, és Miljatovic, Horváth és Szalai góljaival magabiztos győzelmet arattunk.

0 hozzászólás

Horváth és Schultz is a kezdőben bizonyíthat


Csapatunk 15:30-as kezdettel Hévízen lép pályára a Magyar Kupában, a 32 közé jutásért. Csank János az lehető legerősebb összeállításban küldi pályára fiait:
Vlaszák - Máté, Miljatovic, Bogunovic, Kocsárdi - Magasföldi, Kamber, Horváth, Schultz - Balázs, Rudnevs

A fürdővárosiak összeállítása: Somogyi - Buzási, Kovács Sz., Kovács Zs., Kónya - Páli, Buza, Czafit, Kottán - Covic, Marosvölgyi

36 hozzászólás

Csank János: - Szeretnénk továbbjutni!


- A viszonylag kisméretű hévízi pályán biztos izgalmas találkozót játszik majd a két csapat - vezette fel a meccset Csank János.
- Várhatóan sok lesz az ütközés és nagy lesz a küzdelem. Azt várom, hogy nem lesz túlfűtött a hangulat és sportszerű keretek között mérkőzik meg egymással a két szomszédvár. Az edzőmeccseken is nagy csata szokott lenni. Biztosra veszem, hogy így lesz az MK-ban is. Az csak az utolsó pillanatban dől el, hogy sérültjeink közül ki játszhat, de ez nem változtat a célkitűzésünkön, szeretnénk továbbjutni.

5 hozzászólás

Hévíz - ZTE FC az MK-ban: a 32 közé kerülés a tét


A labdarúgó Magyar Kupában a 3. selejtező kört rendezik. Ma 15:30-tól a Hévíz FC együttese a ZTE FC NBI-es csapatát látja vendégül a városi stadionban.
Mind a két együttes a legjobb 32 közé szeretne jutni az MK-ban ezért nagy csatára lesz kilátás ma délután a fürdővárosban. Várhatóan nagyszámú közönség előtt rendezik majd a találkozót, annak ellenére, hogy a vártnál mindketten gyengébben kezdték a bajnokságot.

- Sajnos a főpróbánk nem jól sikerült, hiszen a hét végi bajnokin kikaptunk a Kaposvölgyétől - kezdte Glázer Róbert. - Papíron az NBI-es Zete a találkozó esélyese. Ezzel tisztában vagyunk, de a bajnokságban a középmezőnyben való szereplés a célunk, a Magyar Kupában pedig az, hogy minél messzebb jussunk.

0 hozzászólás

Csank János: - Nagyon sok gólhelyzetet hagytunk ki


- Nem találok a történtekre szavakat, hiszen hat mérkőzésen három büntetőt hibáztunk, arról nem is beszélek, hogy mennyi gólhelyzetet hagytunk ki - kesergett Csank János.
- Az edzéseken Magasföldi is rendre magasan rúgta a büntetőket. Most meg, ki tudja miért, úgy döntött, laposan. Ez lett a veszte. Egyetlen dolog vigasztal, hogy az eddigi találkozókon sok helyzetet dolgoztunk ki, vagyis látszik, hogy közel sem olyan gyenge a csapatunk, mint amit a tabellán elfoglalt 14. helyünk jelez. Ettől persze még nem lehetünk boldogok.

7 hozzászólás

ZTE FC - Újpest: a mérkőzés képekben


Újabb képek kerültek fel weblapunk galériájába a szombati ZTE FC - Újpest FC bajnoki mérkőzés legszebb jeleneteiből, pillanataiból és a gólörömről, amikor még mindenki kék-fehér felhőben látta a világot.

Kellemes böngészést kívánunk, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Bán István: - A győzelem is benne volt a mérkőzésben


Második csapatunk ma végre igazán jól futballozott, ám ezúttal nem sikerült megszereznünk a győzelmet jelentő gólt. De erre a játékra lehet építeni és a jövő hétvégi Szigetszentmiklós elleni meccsünkön - ha a fiatalok így folytatják - végre megszerezhetjük a 3 pontot.

- Gratulálok a csapatomnak, de ebben a mérkőzésben most benne volt a győzelem is - értékelt Bán István.
- Szoros mérkőzésen akár nyerhettünk is volna - nyilatkozta fiatal védőnk, Bozsoki Imre.

0 hozzászólás

Győri ETO FC II - ZTE FC II 1:1


Mindkét csapat nagy lelkesedéssel kezdte a mérkőzést. A 11. percben egy figyelmetlenség után a hazaiak megszerezték a vezetést. Ettől kezdve átvettük az irányítást, de az első félidőben nem tudtunk egyenlíteni.
A szünet után is a mi támadtunk többet, és a játékrész közepén egy szöglet után egy szép fejessel egyenlítettünk. Ezt követően is mi birtokoltuk többet a labdát, de már több gólt nem tudtunk rúgni, így maradt a döntetlen.

0 hozzászólás

Döntő pillanatok, amikor minden eldőlhetett volna


Tegnap a ZTE-Újpest mérkőzés 20. percében Magasföldi József nagyszerű góllal szerzett vezetést csapatunknak. Ha pár pillanattal később is higgadtan cselekszik középpályásunk, akkor ő lehettt volna a meccs hőse.
Sajnos a fővárosiak kapusa olvasta Dodi gondolatát, így nem lett kétgólos a vezetésünk...

Az alábbiakban ezeket a számunkra fontos jeleneteket láthatják.

7 hozzászólás

Második csapatunk ma Győrbe látogat


Második együttesünk ma 16:30-tól egy másik fiókcsapat, a Győri ETO II otthonában lép pályára. Kereki Zoltán és Bán István fiai négy találkozó után még nyeretlenek, most itt a lehetőség, hogy megszerezzék első évadbeli sikerüket.
Tavaly április elején kétgólos győri siker született hazai pályán, remélhetőleg most mi örülünk a lefújást követően.

A mérkőzés 16:30-tól a kemping pályán kerül megrendezésre.

0 hozzászólás

Csank János: - Az Újpest több poszton is megvert bennünket


- Gratulálok az Újpestnek, megmutatták, hogy jobb csapat nálunk - kezdte értékelését Csank János.
- Több poszton is megvertek bennünket, sőt mi már harmadszor ebben az évben 11-est is hibáztunk. Az első félidőben jobban kellett volna pörögnünk, de Balajcza két alkalommal is bravúrral mentett. A szünet után akkor is lőttünk, amikor passzolnunk kellett volna és távolabb is védekeztünk az emberektől, sőt a kapuk előtt sem mi szereztük meg a kipattanókat.

53 hozzászólás

ZTE FC - Újpest 1:4


Csapatunk a válogatott mérkőzés miatti szünet után ma ismét hazai környezetben lépett pályára. Ellenfelünk a minőségi futballistákkal mgerősített Újpest együttese volt.

Jól indult a találkozó, Magasföldi egy szép szabadrúgásgóllal vezetést szerzett, de két perc múlva 11 méterről már nem tudott eredményes lenni, így maradt az egygólos különbség. A félidő lefújása előtt a vendégek egy gyors akció végén kiegyenlítettek, megbosszulták magukat a kihagyott helyzeteink.

8 hozzászólás

Szurkolói információk


Hétvégén folytatódnak a Soproni Liga küzdelmei, csapatunk szombaton 15 órakor, igazi rangadón, az Újpest FC gárdáját fogadja.
A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú (belső rendőri biztosítás is lesz), a beléptető kapuknál fokozott ellenőrzésre kell számítani.

A mérkőzésre a szezon elején meghirdetettek szerint kiemelt jegyárak kerültek megállapításra, egységesen 300 Ft-tal kerülnek többe a belépőjegyek. A várhatóan nagy érdeklődés miatt az elővételi pénztárak már 9 órakor kinyitnak.

18 hozzászólás

Willie McStay: - Egy erős csapattal mérkőzünk meg szombaton


- Láttam a ZTE Videoton elleni győzelmét, de több korábbi találkozót is megtekintettem DVD-n - nyilatkozta Willie McStay, az Újpest vezetőedzője.
- Azt gondolom, hogy egy erős csapattal mérkőzünk meg szombaton, amely fizikálisan is nagyon felkészült. Még nem voltam a ZTE stadionjában, de hallottam, hogy várhatóan sok néző előtt, remek hangulatú mérkőzésre van kilátás.

0 hozzászólás

Csank János: - Pontot vagy pontokat kell szereznünk


- Pontot vagy pontokat kell szereznünk az Újpest ellen - vezette fel a holnapi rangadót Csank János.
- Igen, akár pontot is, mert tudomásul kell venni, hogy az egy pont sem nulla, azért ugyanúgy harcolni kell. A keretünk jó, eredményességben azonban tarthatnánk előbbre. Góllövő képességünk lehetne jobb, hátul pedig lehetnénk gólképtelenebbek. Nem voltam már nyugodt a rajt előtt sem, hiszen ahhoz, hogy egy keret összerázódjon, minimum négy hét szükséges.

2 hozzászólás

November 29-én pótoljuk be a DVSC elleni mérkőzésünket


Jelen állás szerint biztos, hogy az 5. fordulóból elhalasztott DVSC elleni mérkőzésünket november 29-én, vasárnap 17:30-as kezdettel pótoljuk be Debrecenben, a pályaválasztói jog felcserélése mellett.

Dézsi Attila ügyvezető igazgató elmondta, hogy klubunk elsősorban saját érdekeit szem előtt tartva, közösen döntött erről a hajdúságiakkal. A pályaválasztói jog felcseréléséhez azért járultunk hozzá, mert tavasszal (március vége, április eleje) - várhatóan - jobb időben és jobb pályaviszonyok mellett és - nem utolsó sorban - több szurkoló előtt fogadhatjuk majd a magyar bajnokot.

3 hozzászólás

Csapatunk optimistán várja a holnapi találkozót


- A Videoton elleni bravúros győzelem oldotta a csapat öltözőbeli feszültségét, a srácok optimistán várják az Újpest elleni rangadót - osztotta meg véleményét honlapunkkal Németh Ottó.
- Mi is együtt bizakodunk velük, és reméljük, hogy a székesfehérvári dialallal egy sikeresebb sorozat vette kezdetét és ennek érdekében a srácok holnap mindent megtesznek a pályán.
Ismét megjegyezném, hogy a keretünkben a vártnál nagyobb volt a mozgás, szinte a kezdőcsapat fele kicserélődött.

0 hozzászólás

Marian Sluka vállsérülés miatt kihagyja a holnapi meccset


- Marian Sluka sajnos nem állhat Csank János rendelkezésére holnap, hiszen még mindig folyamatban van a vállsérülés miatti kezelése - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- Nenad Todorovic játéka is kérdéses, hiszen combizom húzódása miatt kihagyott pár edzést a héten. De a védővel kapcsolatosan mindenki optimista, hiszen játékára nagy szüksége lenne csapatunknak.
Rajtuk kívűl mindenki bevethető, így szinte a legerősebb keretünkkel láthatjuk vendégül az Újpest együttesét.

0 hozzászólás

Ivan Dudic: - Kemény meccsre számítok Zalaegerszegen


Korábban csapatunkban is játszott az Újpest hátvédje, Ivan Dudic, aki a lila-fehérek honlapján beszél a találkozó felveztéseként.

- Nagyon jól éreztem magam a ZTE-nél, mivel jó közösségbe kerültem - kezdte a védő. - Azonban most már az Újpest sikeréért küzdök, csakis az számít, hogy jelenlegi csapatom minél jobb eredményt érhessen el szombaton.

5 hozzászólás

Németh Ádám vezeti a szombati találkozót


A Magyar Labdarúgó-szövetség játékvezetői testülete Németh Ádámot jelölte a szombaton 15 órakor kezdődő ZTE FC - Újpest FC bajnoki mérkőzésjátékvezetőjének.
Asszisztense Butkai Zsolt és Kovács Zoltán, a tartalék-játékvezető Pintér Csaba lesz.

Szurkojunk sportszerűen, minél többen a helyszínen, hajrá ZTE!

13 hozzászólás

Szurkolói információk


Hétvégén folytatódnak a Soproni Liga küzdelmei, csapatunk szombaton 15 órakor, igazi rangadón, az Újpest FC gárdáját fogadja.
A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú (belső rendőri biztosítás is lesz), a beléptető kapuknál fokozott ellenőrzésre kell számítani.

A mérkőzésre a szezon elején meghirdetettek szerint kiemelt jegyárak kerültek megállapításra, egységesen 300 Ft-tal kerülnek többe a belépőjegyek.

5 hozzászólás

Magyar Kupa mérkőzések időpontjai


Jövő héten NBI-es és NBII-es csapatunk is MK mérkőzést játszik.
A "nagyok" szeptember 15-én, kedden 15:30-kor a Hévíz vendégei lesznek, míg NBII-es csapatunk másnap szintén 15:30-kor a bajnokesélyes Pécs gárdáját fogadja a ZTE Arénában.

A mérkőzésre az NBII-es jegyárak érvényesek. Az éves bérlettel rendelkezők a meccset térítésmentesen tekinthetik meg.
Hajrá ZTE!

6 hozzászólás

Rendhagyó esküvői képek


A ZTE FC törzsszurkolója, Blázsovits Gábor hétvégén kötötte össze életét párjával, Vargyai Anikóval. A szertartás előtti "hagyományos" esküvői képek a ZTE Arénában készültek.

Bízunk benne, hogy mind életükben, mind pedig stadionunkban sok szép élményben lesz még részük.
Sok boldogságot kívánunk!

3 hozzászólás

Az NBII hétvégi fordulójának eredményei


NBII-es csapatunk a hétvégén szabadnapos volt, de a többi együttes természetesen pályára lépett.

A Gyirmót folytatta szárnyalását és a meglepetéscsapat Ajka is begyűjtötte a 3 pontot. Örömteli dolog, hogy a Hévíz végre megszerezte első győzelmét, remélhetőleg a fürdővárosiak is elindulnak felfelé.

2 hozzászólás

Felidézzük Csank János első Újpest elleni meccsét kispadunkon


Az Újpest elleni kezdőcsapat kijelőlésekor Csank János dolgát Botis sérülése nehezítette, így kényszerből Varga Róbert játszott Miljatovic mellett középső védőt. Az összeszokottság hiánya sajnos gyorsan felszínre tört, hiszen rögtön a meccs elején megszerezte a vezetést a vendégcsapat.
Ezt követően átvettük az irányítást, folyamatos nyomás alatt tartottuk az újpesti kaput, aminek eredményeként a félidő közepén Waltner egyenlített.

2 hozzászólás

Vlaszák Géza: - A siker önbizalmat adhat a későbbiekre nézve


- Jól jön ez a kis szünet, van időnk még jobban megismerni egymást - nyilatkozta Vlaszák Géza.
- Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a Videoton elleni mérkőzést, mert így bebizonyítottuk, hogy számolni kell a Zalaegerszeggel. Természetesen ez a siker önbizalmat adhat a későbbiekre nézve is. Jelenleg napi 2 edzéssel készülünk, vasárnap és hétfőn lesz egy kis pihenőnk, majd utána tovább folytatódik a kemény munka, mert csak úgy lehetünk eredményesek.

7 hozzászólás

Paulo Vogt mégsem lesz a játékosunk


- Az igazolási határidő lejárta előtt sikerült megegyeznünk a remek képességű brazil csatárral, mégsem lesz a mi játékosunk - tájékoztatta honlapunkat Nagy Ferenc elnök.
- A játékos kiváló ajánlólevéllel érkezett a ZTE FC-hez, viszont a szokásos terheléses orvosi vizsgálaton kiderült: sajnos jelenleg nincsen abban a fizikai állapotban, hogy csapatunk azonnali hasznára legyen, hosszabb időt vett volna igénybe a megfelelő szintre hozása.
Hangsúlyozzuk, hogy a klub azzal a szándékkal igazolta volna le a játékost, hogy azonnal bevethető legyen és bővítse Csank János variációs lehetőségét.

5 hozzászólás

Versenybizottsági ülés


Versenybizottsági ülésre került ma sor az MLSZ-ben, melyen klubunkat Németh Ottó technikai vezető képviselte.
Kisorsolásra került a Magyar Kupa következő fordulójának párosítása, melyen a ZTE FC a Hévíz csapatát kapta ellenfélnek, a mérkőzésre a fürdővárosban kerül sor, várhatóan szeptember 15-én, kedden (pénteken a Győr ellen tévés meccset játszunk, így már előre kértük a keddi játéknapot).
NBII-es csapatunk pedig másnap, vagyis szeptember 16-án, szerdán a ZTE Arénában fogadja a Pécs együttesét.

10 hozzászólás

Csapataink pihennek a hétvégén


A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet jókor jön Csank János együttesének. Ebben a két hétben rendet lehet tenni a fejekben, és az Újpest eleni hazai rangadón remélhetőleg ott folytatják a srácok, ahol a Vidi ellen a második félidőben abbahagyták.
A szakmai stáb napi két edzést vezényel a keretnek, amik nagyon jó hangulatban telnek. Mindenki nagyon várja már a lila-fehérek elleni rangadót, a játékosok ismét szeretnének győzelmet ünnepelni hazai környezetben és kiszolgálni a hálás közönséget.

3 hozzászólás

Balázs Zsolt a forduló válogatottjában


A pepsifoci.hu ezúttal is összegyűjtötte a hétvégi NB I-es forduló legjeit, érdekességeit. A hatodik kör nem csak szépségdíjas jeleneteket, gólokat, cseleket, de „véres” alakításokat is hozott szép számmal, hárman is idő előtt voltak kénytelenek elhagyni a pályát sérülés miatt. A forduló legjobbja a Loki egyik BL-hőse, a góllövövés nemes tudományát az ősi rivális ellen is remekül alkalmazó Rudolf Gergely lett. A csapatban örömünkre helyett kapott a Székesfehérváron győztes gólt jegyző Balázs Zsolt is.

1 hozzászólás

Kádár a bajnokságban is debütált


Nem egészen egy héttel azt követően, hogy a Huddersfield elleni Carling Cup-mérkőzésen Kádár Tamás debütált a Newcastle felnőtt csapatában, a magyar tehetség a Leicester elleni 1:0-ás győzelem alkalmával a bajnokságban is bemutatkozhatott a Szarkák felnőtt együttesében. A magyar védő a mérkőzés hajrájában lépett pályára, csapata pedig győzelmével élre állt a Championshipben.
Az első félidő kifejezetten jó játékot és rengeteg helyzetet hozott, ám a két remekül védő kapusnak köszönhetően a hálók érintetlenek maradtak.

2 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004